Twitter

06.10.2015 “Dankzij Polakgebouw hoef je de campus niet meer af @erasmusuni @Volkskrant http://t.co/tFrFv2mbhY Foto: Jeroen Musch http://t.co/Wjx8ZIaxaH

11.09.2015Nieuws

Bouw nieuwe duurzame huisvesting EATC officieel gestart op vliegbasis Eindhoven

Op donderdag 10 september werd een ingegraveerde betonplaat gestort als starthandeling van de nieuwe huisvesting van het European Air Transport Command (EATC) op vliegbasis Eindhoven. Luitenant-generaal Alexander Schnitger en Job Dura voerden de handeling uit. In februari jl. is de ontwikkeling van het nieuwe pand van 9.000 m² gestart.

01.09.2015Nieuws

Polak building Erasmus Universiteit geopend

Op maandag 31 augustus opende de Erasmus Universiteit het moderne onderwijsgebouw Polak building aan de plaza op campus Woudestein. Het nieuwe multifunctionele onderwijsgebouw, waarvan zowel exterieur als interieur zijn ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter, past in de nieuwe onderwijsstrategie van de Erasmus Universiteit, gericht op activerende, kleinschaliger educatie.

27.08.2015Nieuws

Uitslag Living Daylights Innovation Award 2015 bekend

De Stichting Living Daylights heeft als doel het promoten van daglicht in de gebouwde omgeving en ziet het als haar taak om hier op een gedegen manier aandacht aan te besteden. Dit vormde de basisgedachte voor het in leven roepen van een tweejaarlijkse prijs voor de beste innovatie met betrekking tot daglicht in de gebouwde omgeving.

19.05.2015Nieuws

Eerste paal voor nieuwbouw Brede School Huizinga

Op 12 mei werd de eerste paal voor de nieuwbouw van de Brede School Huizinga geslagen. In de ochtend werd de ceremonie feestelijk gevierd met alle leerlingen, ouders en betrokkenen van de school. Het bijzondere ontwerp van Architectenbureau Paul de Ruiter investeert in de toekomst van kinderen door te zoeken naar een balans tussen geborgenheid en vrijheid.

13.05.2015Nieuws

Masterplan vastgesteld: Afsluitdijk wordt aansluitdijk

Amsterdam 13 mei 2015 – Op 12 mei heeft minister Schultz van Haegen haar projectbeslissing voor de versterking van de Afsluitdijk bekend gemaakt. Om ons land ook in de toekomst te beschermen tegen overstromingen moet de dijk worden versterkt. Er komen verstevigde keersluizen en grotere pompen om meer water te kunnen afvoeren, waardoor het grootste gemaal van Europa ontstaat.

30.04.2015Nieuws

Fluor ontvangt BREEAM Excellent oplevercertificaat

Gisteren is het nieuwe hoofdkantoor van Fluor in Hoofddorp beloond met het officiële BREEAM oplevercertificaat. De Dutch Green Building Council reikte het document uit. Met een eindresultaat van 77,9 % (ontwerpcertificaat was afgegeven op 72.37%) kijken we met trots terug op een geslaagd BREEAM traject.

22.04.2015Nieuws

Brede school Het Dok met uniek natuurlijk klimaatsysteem opent vandaag officieel de deuren

Brede school Het Dok in Oegstgeest wordt vandaag officieel geopend. De duurzame school van 3.660 m² is ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter en werd vorig jaar in september 2014 al in gebruik genomen. Nu, zeven maanden later, wordt ook de succesvolle werking van het uitzonderlijke natuurlijke klimaatsysteem dat in samenwerking met ARUP is ontwikkeld gevierd.

09.04.2015Nieuws

Nieuwbouw hoofdkantoor voor EATC op vliegbasis Eindhoven

Het European Air Transport Command (EATC) krijgt een nieuwe, zeer duurzame huisvesting van circa 9.000 m2 op vliegbasis Eindhoven. Architectenbureau Paul de Ruiter, landschapsarchitect Buro Lubbers en Dura Vermeer hebben gezamenlijk de Design & Build competitie gewonnen en zullen in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf een multifunctioneel kantoorgebouw gaan realiseren. De bouw start in april 2015.

02.04.2015

Lancering toolkit ‘integraal bouwen aan een duurzaam binnenklimaat’

Gisteren is op Building Holland de toolkit ‘integraal bouwen aan een duurzaam binnenklimaat’ gelanceerd. Pernille la Lau presenteerde het event waarbij initiatiefnemer Daniël de Witte (namens de BNA en iLINQ) en Atze Boerstra (namens de TVVL en BBA) het doel hebben toegelicht.Deze toolkit heeft als doen een handvat te bieden aan opdrachtgevers, adviseurs en architecten bij duurzaam bouwen in een integraal proces.

01.04.2015Nieuws

Nieuw campus gebouw voor Hogeschool Rotterdam

Op de locatie Kralingse Zoom van Hogeschool Rotterdam ontstaat in 2017 een nieuw schoolgebouw dat van vier bestaande gebouwdelen één campusgebouw maakt. De economische en bedrijfskundige opleidingen worden hier in de Rotterdam Business School onder gebracht. Architectenbureau Paul de Ruiter heeft een overtuigende ontwerpopdracht ingediend die goed aansluit bij de wensen van de hogeschool: een eigentijds in het oog springend schoolgebouw dat past bij de omgeving en het bestaande gebouw, en vooral een inspirerende leeromgeving biedt aan ruim 10.000 studenten.

20.02.2015Nieuws

Grand Opening Fluor Corporation

Op 19 februari 2015 opende Fluor officieel de deuren van het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor in Hoofddorp. Naast een levende legende als gastspreker was het gebouw feestelijk versierd met een gigantische strik.

27.10.2014Nieuws

De Proefkamer – Rura Nova – 5 november

Het nu leegstaande, 4.000 m² grote, voormalige belastingkantoor in het stationsgebied van Roermond ondergaat een totale metamorfose! Dit met als doel, in dit deel van Limburg een ultiem duurzame omgeving te creëren waarin mensen prettig kunnen wonen en werken, omringd met alle denkbare voorzieningen. Flexibiliteit, comfort, gezondheid, energiebesparing en hergebruik van materialen, daar draait het… verder >