Twitter

26.11.2015 “Climate change: 2015 set to be warmest year on record, says WMO https://t.co/ZOSAOm9AhQ via @IBTimesUK #ClimateChange”

26.11.2015Nieuws

Paul de Ruiter architects pitcht innovaties in de Groene Top Trein 2015

In de aanloop naar de VN Klimaattop in Parijs, die plaatsvindt van 30 november tot en met 11 december 2015, rijdt op vrijdag 27 november de Groene Top Trein door Nederland. De Groene Top Trein biedt een landelijk podium aan organisaties, bedrijven, start-ups en scholen die goede oplossingen hebben om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Marlous Vriethoff, architect en BREEAM specialiste bij architectenbureau Paul de Ruiter, reist mee als crewlid van het rijtuig Innovatie. De overige drie rijtuigen van de Top Trein gaan over Energie, Kringloop en Vervoer.

11.11.2015Nieuws

Masterplan Beeldkwaliteit Afsluitdijk genomineerd voor ARC15 Innovatie Award

Het Masterplan Beeldkwaliteit Afsluitdijk behoort samen met het Wikkelhuis van René Snel en Fiction Factory en het nieuwe busstation ‘knooppunt Schiphol-Noord’ van Claessens Ermann tot de drie genomineerden voor de ARC15 Innovatie Award. Op donderdag 19 november zal de prijs feestelijk worden uitgereikt in het Energiehuis in Dordrecht.

10.11.2015Nieuws

Villa Kogelhof wint German Design Award 2016

De door Architectenbureau Paul de Ruiter ontworpen Villa Kogelhof in Kamperland is dit jaar opnieuw in de prijzen gevallen. Villa Kogelhof mag zich naast winnaar van diverse internationale prijzen, waaronder de A+ Architizer Award 2014 en de Dedalo Minosse International Prize 2014, nu ook trotse winnaar van de German Design Award 2016 in de categorie Excellent Communications Design – Residential Architecture noemen.

22.10.2015Nieuws

Hotel Amstelkwartier bereikt hoogste punt met plaatsen kas

Met het plaatsen van de kas op de 22e verdieping van het Hotel Amstelkwartier in de gelijknamige wijk is vandaag het hoogste punt van de bouw bereikt. Op het hotel werd vorige week de staalconstructie, die de basis van de kas vormt, met een torenkraan bovenop het toekomstige hotel gehesen. Vandaag werd de bovenste verdieping overspannen na het plaatsen van de vierendeelspanten.

13.10.2015Nieuws

De Zuid(K)as in beeld tijdens Dutch Design Week

Tijdens de 14e editie van Dutch Design Week in Eindhoven kun je met eigen ogen zien hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is. De tentoonstelling Nooit Gebouwd, een initiatief van Deerns, exposeert een overzicht van ontwerpen van verschillende toonaangevende Nederlandse architecten die nooit zijn gerealiseerd, omdat ze waarschijnlijk te innovatief of te vooruitstrevend waren.

11.09.2015Nieuws

Bouw nieuwe duurzame huisvesting EATC officieel gestart op vliegbasis Eindhoven

Op donderdag 10 september werd een ingegraveerde betonplaat gestort als starthandeling van de nieuwe huisvesting van het European Air Transport Command (EATC) op vliegbasis Eindhoven. Luitenant-generaal Alexander Schnitger en Job Dura voerden de handeling uit. In februari jl. is de ontwikkeling van het nieuwe pand van 9.000 m² gestart.

01.09.2015Nieuws

Polak building Erasmus Universiteit geopend

Op maandag 31 augustus opende de Erasmus Universiteit het moderne onderwijsgebouw Polak building aan de plaza op campus Woudestein. Het nieuwe multifunctionele onderwijsgebouw, waarvan zowel exterieur als interieur zijn ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter, past in de nieuwe onderwijsstrategie van de Erasmus Universiteit, gericht op activerende, kleinschaliger educatie.

27.08.2015Nieuws

Uitslag Living Daylights Innovation Award 2015 bekend

De Stichting Living Daylights heeft als doel het promoten van daglicht in de gebouwde omgeving en ziet het als haar taak om hier op een gedegen manier aandacht aan te besteden. Dit vormde de basisgedachte voor het in leven roepen van een tweejaarlijkse prijs voor de beste innovatie met betrekking tot daglicht in de gebouwde omgeving.

19.05.2015Nieuws

Eerste paal voor nieuwbouw Brede School Huizinga

Op 12 mei werd de eerste paal voor de nieuwbouw van de Brede School Huizinga geslagen. In de ochtend werd de ceremonie feestelijk gevierd met alle leerlingen, ouders en betrokkenen van de school. Het bijzondere ontwerp van Architectenbureau Paul de Ruiter investeert in de toekomst van kinderen door te zoeken naar een balans tussen geborgenheid en vrijheid.

13.05.2015Nieuws

Masterplan vastgesteld: Afsluitdijk wordt aansluitdijk

Amsterdam 13 mei 2015 – Op 12 mei heeft minister Schultz van Haegen haar projectbeslissing voor de versterking van de Afsluitdijk bekend gemaakt. Om ons land ook in de toekomst te beschermen tegen overstromingen moet de dijk worden versterkt. Er komen verstevigde keersluizen en grotere pompen om meer water te kunnen afvoeren, waardoor het grootste gemaal van Europa ontstaat.

30.04.2015Nieuws

Fluor ontvangt BREEAM Excellent oplevercertificaat

Gisteren is het nieuwe hoofdkantoor van Fluor in Hoofddorp beloond met het officiële BREEAM oplevercertificaat. De Dutch Green Building Council reikte het document uit. Met een eindresultaat van 77,9 % (ontwerpcertificaat was afgegeven op 72.37%) kijken we met trots terug op een geslaagd BREEAM traject.

22.04.2015Nieuws

Brede school Het Dok met uniek natuurlijk klimaatsysteem opent vandaag officieel de deuren

Brede school Het Dok in Oegstgeest wordt vandaag officieel geopend. De duurzame school van 3.660 m² is ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter en werd vorig jaar in september 2014 al in gebruik genomen. Nu, zeven maanden later, wordt ook de succesvolle werking van het uitzonderlijke natuurlijke klimaatsysteem dat in samenwerking met ARUP is ontwikkeld gevierd.