Team

Paul de Ruiter

Paul de Ruiter (1962) studeerde in 1990 (cum laude) af aan de TU Delft. Voor de oprichting van zijn eigen architectenbureau in 1994, werkte hij bij toonaangevende architectenbureaus in Canada, Australië en Nederland. Naast zijn ontwerpwerkzaamheden werkte Paul de Ruiter aan een promotieonderzoek naar klimaatactieve gevels (The Chameleon Skin). Enkele spraakmakende projecten zijn het CO2-neutrale TNT Centre, Transport, het UPC kantoor en callcenter in Leeuwarden, het kantoor voor Sigmax in Enschede, het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost, het kantoor voor Rijkswaterstaat in Middelburg, de Museumpark Parkeergarage en meerdere villa’s, waaronder de veel bekroonde Villa Kogelhof en Villa Deys.

Noud Paes

Noud Paes (architect) volgde na de HTS Bouwkunde in Heerlen de masteropleiding Architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven en was eerder werkzaam bij Buro 5. Projecten waar hij momenteel aan werkt zijn het nieuwe 4e Gymnasium, het European Air Transport Command (EATC) in Eindhoven en Brede School Huizinga in Amsterdam. Afgeronde projecten zijn oa het callcenter voor UPC in Leeuwarden, TransPort en Villa Röling. Noud is actief betrokken bij aanbestedingen & acquisitie.

Annemiek Bleumink

Annemiek Bleumink (zakelijk directeur) studeerde in 2005 af aan de Technische Universiteit in Delft in Architectuur en Bouwtechnologie. Zij specialiseerde zich in hergebruik en inbreiding in bestaande historische omgevingen. Sindsdien heeft ze bij meerdere, nationale en internationale bureaus gewerkt. Zo deed zij onder andere kennis op bij Altoon en Porter architects in met name commerciële en retail architectuur. Later werkte zij bij Kraaijvanger architecten, waar zij in 2011 toetrad als (associete) partner. In 2012 werd zij door Europe 40 under 40 verkozen tot één van de belangrijkste opkomende architecten van Europa. Sinds kort is ze werkzaam als zakelijk directeur/architect bij architectenbureau Paul de Ruiter en houdt zij zich actief bezig met het management, acquisitie en visie van het bureau.

Willem Jan Landman

Willem Jan Landman (business development manager & architect) behaalde zijn master Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam in 2010. Willem Jan heeft gewerkt aan uiteenlopende projecten waaronder Villa Kogelhof, villa K (Duitsland), het Bijlmer Parktheater, ons eigen kantoor aan de Valschermkade en Nature’s Pride.

Marlous Vriethoff

Marlous Vriethoff (architect) studeerde Architectuur en Bouwtechnologie aan de Technische Universiteit Delft. Tijdens haar studie volgde zij ook colleges aan de University of Technology van Helsinki. Ze heeft enige tijd promotieonderzoek gedaan naar industriële, tijdelijke huisvesting.  Ze werkt onder andere aan het eerste LEED-gecertificeerde 4-sterren Hotel Amstelkwartier en het European Air Transport Command (EATC) in Eindhoven. Marlous is BREEAM-deskundige binnen ons bureau.

Richard Buys

Richard Buys (senior bouwkundige) studeerde Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool en werkte voorheen bij Vera Yanovshtchinsky Architecten en VMX Architects. Richard is als bouwkundige bij vrijwel al onze projecten betrokken, waaronder het 4e Gymnasium en Brede School Huizinga.

Marieke Sijm

Marieke Sijm (architect) studeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zij behaalde de masters Architectural Engineering en Building Technology met TDO Certificaat (Technology for Sustainable Development). Marieke werkt onder meer aan de CSMART campus en het Gerechtsgebouw Breda.

Roel Rutgers

Roel Rutgers (architect) behaalde de Master Architectuur aan de Technische Universiteit in Delft waar hij afstudeerde op een duurzaam VN hoofdkantoor in New York. Hij vervolgde zijn studie met een tweede Master in Bouwtechnologie met een specialisatie in de duurzame eigenschappen van groene gevels. Tijdens zijn studie werkte hij bij architectenbureau Paul de Ruiter en Cepezed. Momenteel houdt hij zich bezig met het Masterplan Beeldkwaliteit voor de Afsluitdijk.

Christian Quesada van Beresteyn

Christian Quesada van Beresteyn (architect) studeerde Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool en behaalde zijn Master Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Hij heeft o.a. bij Meyer en Van Schooten Architecten, Mecanoo en Cloud9 (Barcelona) gewerkt en had enkele jaren een eigen bureau. Christian is mede-oprichter van ArchiKids en zit in het bestuur. Christian werkt momenteel aan de CSMART campus.

Giorgio Carella

Giorgio Carella (architect) studeerde aan de Polytechnische Universiteit in Bari en volgde de post graduate master ‘Bio-ecological Architecture and Sustainable Environmental Technologies’ aan de Sapienza Universiteit in Rome. Hij is gespecialiseerd in performance-based design met onder andere de softwaretool Sefaira.

Raymond van Sabben

Raymond van Sabben (architect) studeerde Architectuur en Bouwtechnologie aan de Technische Universiteit Delft. Tijdens zijn studie werkte hij bij de Facade Research Group aan de TU Delft. Hij heeft eerder gewerkt bij Wiel Arets Architects, Cepezed en Hootsmans architectuurbureau. Naast zijn werk heeft Raymond les gegeven aan de TU/Delft en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Hij werkt aan de Hogeschool Rotterdam en Toren 1 in Amsterdam.

Mark Homminga

Mark Homminga (BIM specialist) studeerde af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag als interieurarchitect. In 2006 maakte hij de overstap naar architectuur en werkte hij onder andere als projectleider voor OD205 architectuur, Van Heerden en Partners en Atelier PRO. Hij besloot hierna zich te specialiseren in BIM. Mark werkt momenteel aan het nieuwe Gerechtsgebouw van Breda.

Mark Maas

Mark Maas (BIM specialist) heeft bouwkunde gestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Vanwege zijn affiniteit met architectuur heeft hij ook nog een jaar gestudeerd aan de Academie van Bouwkunst in Groningen. Jarenlang runde hij een eigen ontwerp- en tekenbureau in Drachten (Friesland) waarbij bij in 2007 op de BIM trein is gesprongen.

Martijn van Gameren

Martijn van Gameren (architect) heeft een behaald Master in Architecture, Building Science and Urbanism aan de Technische Universiteit Delft. Voor zijn afstudeerproject – getiteld Vertical Publicness – heeft hij de mogelijkheden onderzocht van verticale publieke gelaagdheid in steden. Tijdens zijn studie was hij tevens betrokken bij The Porous City, het ongoing research project van The Why Factory, de thinktank van MVRDV op de TU. Martijn werkt momenteel aan de Hogeschool Rotterdam en is intensief betrokken bij aanbestedingen.

Sander van de Weijer

Sander van de Weijer (architect) studeerde Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam en behaalde zijn Master in Architecture, Building Science and Urbanism aan de TU in Delft.  Voorheen was hij werkzaam bij Dam & Partners Architecten. Sander werkt momenteel aan het NOVA college in Haarlem en is intensief betrokken bij aanbestedingen.

Barthold Thijssen

Barthold Thijssen (architect) studeerde architectuur aan de faculteit bouwkunde van de TU Delft. Tijdens zijn studie heeft hij ook nog enige tijd gestudeerd aan de University of Technology van Helsinki. Voorheen was hij als (interieur)architect werkzaam bij Concrete Architecten. Barthold werkt momenteel aan een appartementencomplex voor studenten op de Poeldijkstraat in Amsterdam.

Florina Raileanu

Florina Raileanu (architect en 3D-modelleur) heeft onlangs haar Master in Architectuur behaald aan de Technische Universiteit van Iași, Roemenië. Ze is betrokken bij aanbestedingen en gespecialiseerd in het maken van 3D visuals.

Joris Korbee

Joris Korbee (architect) studeerde recentelijk af aan de Faculteit Bouwkunde van de TU in Delft. In zijn afstudeeronderzoek naar en herontwerp van een ministerie in het centrum van Den Haag stond de Sequence of Spaces centraal, een opeenvolging van ruimtes van het publieke deel naar de persoonlijke werkplekken. Hiervoor ontving Joris een eervolle vermelding.

Inge Melsen

Inge Melsen (PR Manager) studeerde Media & Business aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en specialiseerde zich in communicatie op duurzame voedselverpakkingen. Voorheen werkte ze in de tijdschriftenbranche.

Nicolle Flagiello

Nicolle Flagiello (office manager) studeerde Economie, Management & Organisatie en Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte voorheen als onderzoeker en had een baan in de financiële dienstverlening.

Oana Munteanu

Oana Munteanu (assistent ontwerper) zit momenteel in het 6e en laatste jaar van haar studie Architectuur aan de Technische Universiteit van Iași, Roemenië.  Hiervoor heeft zij een half jaar Architectuur gestudeerd aan de Universita degli Studi di Ferrara in Italië.

Carolyn Genschow

Carolyn Genschow (assistent ontwerper) is momenteel 4e-jaars studente Architectuur aan de Technische Universiteit in Dresden, Duitsland. Voordat ze het Paul de Ruiter team kwam versterken, werkte ze voor One Architecture en Lorenzen Architekten.

Oud medewerkers

Lionel Nascimento Gomes, Jan Lebbink, Eva Heldeweg, Ramona Enache, Nikola Miloradovic, Agnes Kersten, Angela Sondervan, Kitty Pratt, Bobby de Graaf, Gina de Waal, Wouter Oostendorp, Fenny Ramp, Elisa Sarachaga Canales, Marissa de Boer, Alvaro Gomez, Renate van Schaik, Ieva Sliazaite, Katja Gale, Milou Klos, Chris Collaris, Caro van Dijk, Wellae El Rowidi, Rianne Hoogeboom, Andreea Onu, Haik Hanemaaijer, Izabella Slysz, Laura Meija, David Kymmell, Wilko de Haan, Maud van de Wiel, Sophia Zoon, Albert Jan Dekker, Renee van Gennip, Mariya Gyaurova, Hannah Geerdink, Elena Rodas, Nicole de Veer, Marek Matrtaj, Matej Ferenc, Maartje Smeets, Inge Sijpkens, Romy Berntsen, Katarina Krumina, Menno Kooistra, Robin Kerssens, Elisa Hartmann, Redmer Weijer, Peter Canisius, Helga Traksel, Ineke van der Burg, Willeke Smit, Silvester Klomp, Crispijn van Sas, Giuditta Veneri, Sandra Ullrich, Annika Hermann, Dieter Blok, Sander van Veen, Michael Noordam, Guanghui Jiang, Niels Groeneveld, Friso Gouwetor, Harry Casey, Martin Abram, Giovanni Avosani, Blaine Lepp, Daan Swakman, Femke Heerkens, Anouk Pelzer, Cecile Raas, Jaap Bosch, Hans Snoek, Matthijs van der Sluis, Emma Franks, Jeroen Quanjer, Monique Verhoef,  Jan Andre Hoogland, Arlette van Poppel, Kristina Bacht, Floor Moormann, Hannes Ochmann, Hanna Purdy, Jörg Winkler