Team

Paul de Ruiter

Paul de Ruiter (1962) studeerde in 1990 (cum laude) af aan de TU Delft. Voor de oprichting van zijn eigen architectenbureau in 1994, werkte hij bij toonaangevende architectenbureaus in Canada, Australië en Nederland. Naast zijn ontwerpwerkzaamheden werkte Paul de Ruiter aan een promotieonderzoek naar klimaatactieve gevels (The Chameleon Skin). Enkele spraakmakende projecten zijn het CO2-neutrale TNT Centre, Transport, het UPC kantoor en callcenter in Leeuwarden, het kantoor voor Sigmax in Enschede, het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost, het kantoor voor Rijkswaterstaat in Middelburg, de Museumpark Parkeergarage en meerdere villa’s, waaronder de veel bekroonde Villa Kogelhof en Villa Deys.

Noud Paes

Noud Paes (architect) volgde na de HTS Bouwkunde in Heerlen de masteropleiding Architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven en was eerder werkzaam bij Buro 5. Projecten waar hij momenteel aan werkt zijn het nieuwe 4e Gymnasium, een universiteitsgebouw voor de Erasmus Universiteit Rotterdam en Brede School Huizinga in Amsterdam. Afgeronde projecten zijn oa het callcenter voor UPC in Leeuwarden, TransPort en Villa Röling. Noud is actief betrokken bij aanbestedingen & acquisitie.

Willem Jan Landman

Willem Jan Landman (business development manager & architect) behaalde zijn master Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam in 2010. Willem Jan heeft gewerkt aan uiteenlopende projecten waaronder Villa Kogelhof, villa K (Duitsland), het Bijlmer Parktheater, ons eigen kantoor aan de Valschermkade en Nature’s Pride.

Marlous Vriethoff

Marlous Vriethoff (architect) studeerde Architectuur en Bouwtechnologie aan de Technische Universiteit Delft. Tijdens haar studie volgde zij ook colleges aan de University of Technology van Helsinki. Ze heeft enige tijd promotieonderzoek gedaan naar industriële, tijdelijke huisvesting.  Ze werkt oa aan het eerste LEED-gecertificeerde 4* Hotel Amstelkwartier en het Multi-Functionele Onderwijsgebouw (MFO) van de Erasmus Universiteit. Marlous is BREEAM-deskundige binnen ons bureau.

Richard Buys

Richard Buys (senior bouwkundige) studeerde Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool en werkte voorheen bij Vera Yanovshtchinsky Architecten en VMX Architects. Richard is als bouwkundige bij vrijwel al onze projecten betrokken, waaronder het 4e Gymnasium en het Inspiratiecentrum Grevelingen.

Marieke Sijm

Marieke Sijm (architect) studeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zij behaalde de masters Architectural Engineering en Building Technology met TDO Certificaat (Technology for Sustainable Development). Marieke werkt onder meer  aan het Inspiratiecentrum Grevelingen en renovatieproject Rura Nova in Roermond.

Christian Quesada van Beresteyn

Christian Quesada van Beresteyn (architect) studeerde Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool en behaalde zijn Master Architectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Hij heeft o.a. bij Meyer en Van Schooten Architecten, Mecanoo en Cloud9 (Barcelona) gewerkt en had enkele jaren een eigen bureau. Christian is mede-oprichter van ArchiKids en zit in het bestuur. Christian was projectleider van de nieuwbouw van Nature’s Pride.

Roel Rutgers

Roel Rutgers (architect) is afgestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft op de masters Architecture en Building Technology, met een scriptie over de duurzame eigenschappen van planten op gevels. Hij werkte tijdens zijn studie bij Cepezed. Roel is onder meer betrokken bij de TAQA-projecten en bij het Beeldkwaliteitsplan van de Afsluitdijk.

Giorgio Carella

Giorgio Carella (architect) studeerde aan de Polytechnische Universiteit in Bari en volgde de post graduate master ‘Bio-ecological Architecture and Sustainable Environmental Technologies’ aan de Sapienza Universiteit in Rome.

Jan Lebbink

Jan Lebbink (architect) is afgestudeerd aan de TU Eindhoven. Hij heeft enkele jaren bij Venhoeven CS gewerkt en is tevens betrokken bij The Cloud Collective. Jan is projectarchitect van het nieuwe hoofdkantoor van Fluor en is actief betrokken bij nieuwe projecten.

Lionel Nascimento Gomes

Lionel Nascimento Gomes (bouwkundige) is afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht met als afstudeerrichting Bouwtechniek. Hij heeft voor zijn afstudeerproject onderzoek gedaan naar het energieneutraal maken van leegstaande panden na herbestemming.

Raymond van Sabben

Raymond van Sabben (architect) studeerde Architectuur en Bouwtechnologie aan de Technische Universiteit Delft. Tijdens zijn studie werkte hij bij de Facade Research Group aan de TU Delft. Hij heeft eerder gewerkt bij Wiel Arets Architects, Cepezed en Hootsmans architectuurbureau. Naast zijn werk heeft Raymond les gegeven aan de TU/Delft en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

Mark Maas

Mark Maas (BIM-modelleur en -coördinator) heeft bouwkunde gestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Vanwege zijn affiniteit met architectuur heeft hij ook nog een jaar gestudeerd aan de Academie van Bouwkunst in Groningen. Jarenlang runde hij een eigen ontwerp- en tekenbureau in Drachten (Friesland) waarbij bij in 2007 op de BIM trein is gesprongen.

Martijn van Gameren

Martijn van Gameren (architect) heeft een behaald Master in Architecture, Building Science and Urbanism aan de Technische Universiteit Delft. Voor zijn afstudeerproject – getiteld Vertical Publicness – heeft hij de mogelijkheden onderzocht van verticale publieke gelaagdheid in steden. Tijdens zijn studie was hij tevens betrokken bij The Porous City, het ongoing research project van The Why Factory, de thinktank van MVRDV op de TU.

Inge Melsen

Inge Melsen (PR Manager) studeerde Media & Business aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en specialiseerde zich in communicatie op duurzame voedselverpakkingen. Voorheen werkte ze in de tijdschriftenbranche.

Nicolle Flagiello

Nicolle Flagiello (office manager) studeerde Economie, Management & Organisatie en Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte voorheen als onderzoeker en had een baan in de financiële dienstverlening.

Eva Heldeweg

Eva Heldeweg (assistent ontwerper) studeert aan de TU Delft en wil haar studie vervolgen met een Master in bouwtechnologie.

Florina Raileanu

Florina Raileanu (assistent ontwerper) heeft onlangs haar Master in Architectuur behaald aan de Universiteit van Iași, Roemenië.

 


Oud medewerkers

Ramona Enache, Nikola Miloradovic, Agnes Kersten, Angela Sondervan, Kitty Pratt, Joris Korbee, Bobby de Graaf, Gina de Waal, Wouter Oostendorp, Fenny Ramp, Elisa Sarachaga Canales, Marissa de Boer, Alvaro Gomez, Renate van Schaik, Ieva Sliazaite, Katja Gale, Milou Klos, Chris Collaris, Caro van Dijk, Wellae El Rowidi, Rianne Hoogeboom, Andreea Onu, Haik Hanemaaijer, Izabella Slysz, Laura Meija, David Kymmell, Wilko de Haan, Maud van de Wiel, Sophia Zoon, Albert Jan Dekker, Renee van Gennip, Mariya Gyaurova, Hannah Geerdink, Elena Rodas, Nicole de Veer, Marek Matrtaj, Matej Ferenc, Maartje Smeets, Inge Sijpkens, Romy Berntsen, Katarina Krumina, Menno Kooistra, Robin Kerssens, Elisa Hartmann, Redmer Weijer, Peter Canisius, Helga Traksel, Ineke van der Burg, Willeke Smit, Silvester Klomp, Crispijn van Sas, Giuditta Veneri, Sandra Ullrich, Annika Hermann, Dieter Blok, Sander van Veen, Michael Noordam, Guanghui Jiang, Niels Groeneveld, Friso Gouwetor, Harry Casey, Martin Abram, Giovanni Avosani, Blaine Lepp, Daan Swakman, Femke Heerkens, Anouk Pelzer, Cecile Raas, Jaap Bosch, Hans Snoek, Matthijs van der Sluis, Emma Franks, Jeroen Quanjer, Monique Verhoef,  Jan Andre Hoogland, Arlette van Poppel, Kristina Bacht, Floor Moormann, Hannes Ochmann, Hanna Purdy, Jörg Winkler