Rura Nova

Het nu leegstaande, 4.000 m² grote, voormalige belastingkantoor in het stationsgebied van Roermond ondergaat een totale metamorfose! Dit met als doel, in dit deel van Limburg een ultiem duurzame omgeving te creëren waarin mensen prettig kunnen wonen en werken, omringd met alle denkbare voorzieningen. Flexibiliteit, comfort, gezondheid, energiebesparing en hergebruik van materialen, daar draait het… verder >

Brede School Huizinga

Stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam heeft opdracht gegeven voor een grootschalige renovatie van de Westelijke Tuinsteden. De nieuwbouw voor Brede School Huizinga in de Jacob Geelbuurt is onderdeel van dit vernieuwingsplan. Architectenbureau Paul de Ruiter ontwierp een frisse school met een slimme gebouwstructuur waarbij geborgenheid en vrijheid geleidelijk in elkaar overlopen. Kinderen ontwikkelen zich daardoor in een omgeving waarin zij leren met zelfstandigheid om te gaan.

European Air Transport Command

In het ontwerp voor het nieuwe commandocentrum op vliegbasis Eindhoven hebben we veiligheid en openheid weten samen te voegen. Daarbij had het verbinden van mensen voor ons de hoogste prioriteit. Een licht en uitnodigend interieur waar informele ontmoetingen en kennisdeling centraal staan is het resultaat.

I AM EVA

Op de noordelijke IJ-oever van Amsterdam ontstaat EVA, een nieuwe duurzame woontoren met 147 appartementen ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter. Het is de eerste nieuwbouwtoren op de zogenoemde strip van het ontwikkelende stukje stad Overhoeks. EVA ligt op een gunstige locatie grenzend aan de ADAM toren, het Schegpark, de voormalige Shell laboratoria waar nu kleine creatieve bedrijfjes gevestigd zijn, en het EYE Filmmuseum. Een ligging die de toren medebepalend maakt voor de skyline van het IJ.

Hogeschool Rotterdam

Het nieuwe multifunctionele onderwijsgebouw voor de Hogeschool Rotterdam ligt aan de Kralingse Zoom grenzend aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en het bedrijventerrein Brainpark. Het ontwerp voor deze nieuwe Rotterdam Business School van Architectenbureau Paul de Ruiter maakt van vier bestaande gebouwdelen één campusgebouw.

Carnival Campus

Carnival Corporation & PLC, het grootste bedrijf ter wereld in cruisevakanties, krijgt een nieuwe internationale trainingscampus midden in het nieuwe Almeerse landschapsgebied DUIN. Architectenbureau Paul de Ruiter heeft samen met Dura Vermeer, Deerns en Van Rossum de competitie gewonnen om voor het cruisebedrijf deze campus met trainingscentrum en accommodatie te realiseren.

Villa K

Villa K ligt in de deelstaat Thüringen en is het eerste Duitse project van Architectenbureau Paul de Ruiter. Het realiseren van een duurzame woning, onopvallend en opgaand in de natuur, was de wens van de opdrachtgever. Het resultaat is ongecompliceerde, maar innovatieve residentie opgebouwd uit de materialen staal, glas en beton. Leefruimten De duurzame woning… verder >

Duurzame passagiersterminal Khabarovsk Airport

In samenwerking met ingenieursbureau Deerns is een toonaangevend ontwerp gemaakt voor een nieuwe, duurzame passagiersterminal voor de luchthaven van Khabarovsk, op de grens tussen Rusland en China. De indrukwekkende koepel – ontworpen als een lichtgewicht constructie met ETFE kussens – bevat een energie-efficiënte, geklimatiseerde binnenruimte die alle comfort aan de reizigers biedt.   De ontwikkeling… verder >

4e Gymnasium

Eind 2013 hebben we, op basis van een visiepresentatie, de opdracht verworven voor de nieuwbouw van het 4e Gymnasium in Amsterdam. In nauwe samenwerking met de directie, docenten en leerlingen, is het ontwerp gemaakt. Het 4e Gymnasium zal in de zomer van 2016 verhuizen naar het nieuwe gebouw, op 200 meter afstand van de huidige… verder >

Erasmus Paviljoen: ode aan de zon

De ontwerpopgave van de Erasmus Universiteit was om het nieuwe studentenpaviljoen, dat als het nieuwe hart van de universiteit zal gaan fungeren, een architectonisch icoon en een energieneutraal gebouw te laten zijn. Dit uitgangspunt heeft ons er toe gebracht om een radicale ontwerpstrategie toe te passen die een synthese vormt van al deze ambities: de… verder >

Beeldkwaliteitsplan Afsluitdijk

De Afsluitdijk werd ruim tachtig jaar geleden aangelegd om, vanuit het oogpunt van veiligheid, de Nederlandse kustlijn te verkorten en om in de getemde zee achter de dijk nieuw land te kunnen maken. In 2016 dient de dam gerenoveerd te worden om ons land te kunnen beschermen tegen de stijgende zeewaterspiegel tot 2050.   Om… verder >

Renovatie central control room gasopslaginstallatie TAQA

TAQA realiseert vlakbij Alkmaar de grootste vrij toegankelijke ondergrondse gasopslag van Europa, die zorgt voor stabiele en gegarandeerde beschikbaarheid van voldoende aardgas voor 2,5 miljoen huishoudens. Deze gasvoorraad wordt bestuurd vanuit de central control room van de Piekgasinstallatie (PGI) te Alkmaar, die daarmee twee locaties beheert. Architectenbureau Paul de Ruiter ontwierp en managede de renovatie… verder >