Scholen Rotterdam

Polak Building – Erasmus Universiteit Rotterdam

De vernieuwing van de campus en duurzaamheidsambities gaan hand in hand bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De nieuwste toevoeging aan de campus, het multifunctionele onderwijsgebouw Polak, benadrukt de ambities van de universiteit nog eens extra: Erasmus Universiteit streeft ernaar de meest duurzame campus van Nederland te worden. Het energie-efficiënte onderwijsgebouw, waarvan zowel exterieur als interieur zijn ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter, past in de nieuwe onderwijsstrategie van de Erasmus Universiteit, gericht op activerende, kleinschaliger educatie.

Beeldkwaliteitsplan Afsluitdijk

De Afsluitdijk werd ruim tachtig jaar geleden aangelegd om, vanuit het oogpunt van veiligheid, de Nederlandse kustlijn te verkorten en om in de getemde zee achter de dijk nieuw land te kunnen maken. In 2016 dient de dam gerenoveerd te worden om ons land te kunnen beschermen tegen de stijgende zeewaterspiegel tot 2050.   Om… verder >

Gerechtsgebouw Breda

In samenwerking met Rob Hootsmans van de Architekten CIE en het consortium InBalans verwierven we de opdracht om het gerechtsgebouw voor Zeeland en West-Brabant te ontwerpen, te realiseren en het 30 jaar lang te beheren in een publiek-private samenwerking middels een DBFMO-contract. Het 15 verdiepingen hoge gebouw staat midden in het nieuwe Stationskwartier van Breda en vormt de nieuwe huisvesting voor de regionale organisaties van de rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming.

Hogeschool Rotterdam

Het nieuwe multifunctionele onderwijsgebouw voor de Hogeschool Rotterdam ligt aan de Kralingse Zoom grenzend aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en het bedrijventerrein Brainpark. Het ontwerp voor deze nieuwe Rotterdam Business School van Architectenbureau Paul de Ruiter maakt van vier bestaande gebouwdelen één campusgebouw.

CSMART Campus

Carnival Corporation & PLC, het grootste bedrijf ter wereld in cruisevakanties, krijgt een nieuwe internationale trainingscampus midden in het nieuwe Almeerse landschapsgebied DUIN. Architectenbureau Paul de Ruiter heeft samen met Dura Vermeer, Deerns en Van Rossum de competitie gewonnen om voor het cruisebedrijf deze campus met trainingscentrum en accommodatie te realiseren.

Villa K

Villa K ligt in de deelstaat Thüringen en is het eerste Duitse project van Architectenbureau Paul de Ruiter. Het realiseren van een duurzame woning, onopvallend en opgaand in de natuur, was de wens van de opdrachtgever. Het resultaat is ongecompliceerde, maar innovatieve residentie opgebouwd uit de materialen staal, glas en beton. Leefruimten De duurzame woning… verder >

Scholen Oegstgeest

Brede school Het DOK, Oegstgeest

In Nieuw Rhijngeest, een omvangrijke uitbreidingswijk ten westen van Oegstgeest, heeft Architectenbureau Paul de Ruiter een nieuwe brede school ontworpen: Het DOK. In het gebouw komen drie thema’s nadrukkelijk tot uitdrukking: frisse lucht, veel daglicht en een natuurlijke materialisering. De school heeft daarnaast een bijzondere plek gekregen midden in de bosrijke omgeving.

Groenmarkt

Op de plek waar ooit de historische groente- en fruitmarkt lag, tussen de Singelgracht en de Marnixstraat, ontwierpen we de Groenmarkt. We bedachten een parkachtige woon- en werkomgeving bestaande uit twee vrijstaande gebouwen in het hart van Amsterdam waar stadslandbouw de ruimte krijgt. We wilden niet alleen een energieneutrale omgeving creëren, maar ook de bruikbaarheid en het woon- en werkgenot naar een hoger niveau tillen. Het ontwerpresultaat is een klein stadspark tussen het langgerekte gebouwblok aan de Singelgracht aan de kade, en het woonblok aan de Marnixstraat.

Toren 1

Op de noordelijke IJ-oever van Amsterdam ontstaat Toren 1, een nieuwe duurzame woontoren met 147 appartementen ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter. Het is de eerste nieuwbouwtoren op de zogenoemde strip van het ontwikkelende stukje stad Overhoeks. Toren 1 ligt op een gunstige locatie grenzend aan de ADAM toren, het Schegpark, de voormalige Shell laboratoria waar nu kleine creatieve bedrijfjes gevestigd zijn, en het EYE Filmmuseum. Een ligging die de toren medebepalend maakt voor de skyline van het IJ.

Nederlands hoofdkantoor voor Fluor

Architectenbureau Paul de Ruiter het nieuwe hoofdkantoor van Fluor in Nederland mogen ontwerpen in nauwe samenwerking met Dura Vermeer. Bijzonder is dat de combinatie ook zorg draagt voor de herontwikkeling van de bestaande huisvesting in Haarlem. Fluor is één van ‘s werelds meest toonaangevende, beursgenoteerde ingenieursbureaus op het gebied van engineering, procurement, constructie, maintenance (EPCM)… verder >

Woonboerderij Wijhe

Ten zuiden van Zwolle in het dorpje Wijhe ontwierpen we de verbouwing van een verouderde boerderij. We besloten de woning volledig opnieuw op te bouwen, op de voorgevel en de fundamenten uit 1611 na. Ons doel was het in ere herstellen van de boerderij op duurzame wijze.

4e Gymnasium

Eind 2013 hebben we, op basis van een visiepresentatie, de opdracht verworven voor de nieuwbouw van het 4e Gymnasium in Amsterdam. In nauwe samenwerking met de directie, docenten en leerlingen, is het ontwerp gemaakt. Het 4e Gymnasium zal in de zomer van 2016 verhuizen naar het nieuwe gebouw, op 200 meter afstand van de huidige… verder >